KRIGER TRAINING

Kristin Holtes treningsfilosofi til alle

Kristin Holte har en karriere godt kjent for de fleste. Åtte år på rad i CrossFit Games fra 2014-2021, Second Fittest Woman on Earth i 2019, Verdensmester i Functional Fitness, vinner av kongepokalen og en hederlig deltakelse i Mesternes mester i 2023.

FYND tok en prat med Kristin om hennes gründersuksess, treningsprogrammet Kriger Training, om å bli mamma og om muligheten for comeback – scroll ned for lese alt vi fikk vite!

Kristin, Kriger Training er på alles lepper rundt om på CrossFit-boxer og gym nå. Kan du fortelle litt om hvem treningsprogrammene deres passer for?

Jeg startet Kriger Training sammen med min coach Joakim Rygh i 2020 fordi vi ønsket å dele vår filosofi om trening. Det startet som et online treningsprogram med kun ti medlemmer, nå er det et stort community med over 600 medlemmer.

Vår filosofi er kvalitet over kvantitet. Alle våre medlemmer skal få vite hvorfor vi gjør som vi gjør og hvordan dette kan gjøre at de får fremgang.

Kriger Training er for alle som ønsker å bli bedre i CrossFit. Vi har tre ulike nivåer på all gymnastikk og metcons, så dette programmet kan brukes av utøvere på alle nivå. 

Det er rått å lese hvordan dere har fått så mange medlemmer. Hvor går veien videre nå for Kriger Training?

Vårt hovedfokus nå er å lage best mulig program for våre medlemmer, spre Kriger-mentaliteten og lage et community for de som ønsker å konkurrere.  Vi får veldig mange ideer hele tiden, noen blir satt ut i livet, andre ikke. For meg så står Kriger-mentaliteten veldig sterkt og jeg er stor tilhenger av mental trening, så dere skal ikke se bort ifra at det kommer noe mer fra oss på den fronten etterhvert!

Du ble Mamma til en herlig gutt i våres, gratulerer. Hvordan har det vært å holde seg i form under og etter graviditeten?

Tusen takk! Jeg fikk stort sett trent bra under graviditeten. Jeg måtte jo gjøre en del justeringen i treningen underveis i svangerskapet, i forhold til hva jeg trente før graviditeten, men jeg er ganske overrasket over hvor mye jeg fikk til å gjøre og hvor mye energi jeg faktisk hadde. Jeg måtte igjennom keisersnitt så det har tatt litt tid å komme tilbake etter fødsel, men nå (fire måneder post partum) begynner jeg og føle meg som meg selv igjen. Styrke og utholdende styrke har tapt seg ganske mye, så der har jeg måttet starte lett og øke ukentlig. Kondisjonen føles ganske bra allerede!

Hva er ditt tips for å få inn gode økter når du har mann, barn, hus og en voksende bedrift å drive?

Prioritering og planlegging. Jeg kan finne mange unnskyldninger for å ikke få inn treningsøktene når det er så mange ting som burde vært gjort hele tiden, men jeg velger å prioritere trening. Og når vi i tillegg får til å planlegge så både jeg og mannen får trent så blir det veldig god stemning hjemme og da er det ikke så farlig at det er litt kaos ellers i huset. 

Foto: @rxdphotography

Hvordan har det vært for deg å gi seg med toppidrett på det aller høyeste nivået?

Foreløpig har det gått ganske greit, men det tror jeg er fordi det har skjedd noe hele tiden siden jeg la opp så jeg har nok ikke helt rukket å kjenne ordentlig etter hvordan det egentlig er. Jeg regner med at det kommer en form for «emotional hangover» på et eller annet tidspunkt.

Det jeg har slitt litt med siden jeg la opp er å finne motivasjonen til å trene uten å ha noe mål å trene mot.

Jeg er en veldig målorientert person, så bare å trene for å trene er ikke noe for meg enda, men jeg kommer nok dit en gang at jeg bare vil kjenne på følelsen av å ha trent. 

Det mange lurer på er om vi får se deg i Games igjen – på lag eller som master kanskje. Hva kan du dele om dine planer som utøver videre?

Som sagt så trenger jeg å ha et mål å jobbe mot, så det er ikke helt fremmed for meg å konkurrere igjen på et eller annet nivå. For øyeblikket så er fokuset på å finne tilbake til mitt gamle jeg og å kunne gjøre alle øvelser igjen. Når jeg er der, så skal jeg begynne å tenke på hva som blir det neste, kanskje det blir lag eller kanskje det blir master, vi får se 😉 

Picsil Falcon No Hole Grips er gripsene jeg bruker til det meste av CrossFit.
Kristin Holte
Handlekurv
Skroll til toppen