Bear KompleX

Bear KompleX  - Her får du gripsene mange av de beste utøverne bruker - kun på Fynd.no i Norge!

Se lenger ned på siden for en kjøpsguide for Leather/ Carbon/ Diamond og for annen informasjon om bruk og slitasje.

preload spinner

Diamond vs. Carbon vs. Leather:

Leather er de tykkeste gripsene. De kan brukes sammen med kalk. Leather egner seg best til grovere stenger. Leather vil strekke seg litt med bruk. Finnes i to varianter, Tan og Black. Tan er fullær. Det er old school og solid. Black er semsket og mykere. Black kan farge noe av på hendene.

Carbon har vært de bestselgende gripsene. Carbon er litt tynnere enn Leather. Carbon er strålende også på glattere stenger. Carbon strekker seg nesten ingenting, men vil formes litt med tiden. På grove og sandblåste stenger vil Carbon slites raskere enn Leather. Carbon skal ikke brukes på teipede stenger, da kan de ryke og de vil slites raskt.

Diamond er den nye toppmodellen. De er enda litt tynnere enn Carbon. Diamond strekker seg ingenting og former seg heller ikke noe særlig. Diamond utmerker seg særlig på helt glatte stenger, som du kan få i konkurranser eller utendørs. På grovere stenger vil ikke Diamond være nevneverdig bedre enn Carbon. På grove og sandblåste stenger vil Diamond slites raskere enn Leather og Carbon. Diamond skal ikke brukes på teipede stenger, da kan de ryke og de vil slites raskt. Du skal ikke bruke kalk med Diamond.

Merk: Det sorte ytterste laget på Både Carbon og Diamond vil ganske fort slites. Det betyr ikke at gripsene er ødelagt eller utslitt, de er gode "hele veien gjennom" og kan fint brukes helt til begynner å slites hull.

Merk2: Grips er forbruksvare. Ved hyppig bruk kan du slite dem på 2-4mnd. Dette er dog veldig individuelt. Enkelte konkurranseutøvere har gripsene sine i inntil 9-12mnd, mens andre må bytte mye oftere.


3Holes vs. 2Holes:

De fleste velger 3Holes. Dersom du enten aldri revner ved roten av pekefingeren, eller om du er vant til grips med to fingre og liker den økte kontakten med stanga det gir, så kan 2Holes være det du skal ha.

Om størrelser:

Tabellen nedenfor er kun veiledende. Størrelse på grips er veldig individuelt og det er umulig å gi en fasit.

Mål slik bildet nedenfor viser. Ha hånden flatt når du måler. Du skal ikke runde hånden og du skal heller ikke strekke fingrene bakover. Vær nøye når du måler, ikke rund hverken opp eller ned.

Dersom du bruker gripsene slik at de følger håndflaten flatt, da bør du følge størrelsestabellen. Dersom du liker å ha en fold/ brett under roten av fingrene til å "henge på", da bør du gå opp en størrelse.

Prøv dem på når du får dem, før du tar dem i bruk. Grips som er brukt på en stang eller trent med vil ikke kunne returneres eller byttes.

XS (->9,5cm)*, S (9,5-10,7cm), M (10,7-12,0cm), L (12,0cm-13,3cm), XL (13,3cm->)*

*Ikke alle gripsvariantene har størrelsene XS eller XL.