Blogg, ikke i bruk 

kvinne strammer løftebelte til trening

Løftebelte – når er det nødvendig?

Hva gjør egentlig et løftebelte for deg?

Et løftebelte er et verktøy til trening og er ofte mest brukt i styrketrening og i idretter som styrkeløft, strongman, vektløfting, CrossFit og Functional Fitness.

Hensikten med å bruke løftebelte under trening ogb konkureranser er å hjelpe bukmuskulaturen (mage og rygg) til å stabilisere ryggraden og skape noe vi kaller et intra-abdominalt trykk, på folkemunne blir kalt “buktrykk”. Et godt “buktrykk” gir deg følelsen av en bedre stabilitet når du løfter. Det vil redusere kompresjonskreftene som går direkte ned på ryggraden og vil kunne bidra positivt til å stabilisere ryggraden under løfting.

Løftebelte – når er det nødvendig? Les mer

Dame som løfter en baby foran seg. Damen har på seg en blomstrete sports-bh.

Trening etter fødsel – hvorfor, når, hva og hvordan?

Trening i forbindelse med svangerskap og fødsel er hot for tiden. Det finnes mange myter, og det er fort gjort at «alle som har født» er eksperter på temaet.

Her vil vi ta opp trening etter fødsel. Vi skal ta for oss de de mest etterspurte temaene og si noe om både helsefordelene og helseutfordringene med trening under og etter et svangerskap.

Trening etter fødsel – hvorfor, når, hva og hvordan? Les mer

Kvinne liggende på brystet med hendene plassert i pushups-posisjon ved skuldrene.

Hva betyr FYND?

Et spørsmål vi får ofte er hva FYND betyr og hvorfor vi heter akkurat det?

Fynd er et gammelt norsk ord. Om du slår opp i en solid ordbok vil du finne at det betyr noe i retning av virkningsfullhet, kraft eller soliditet, kanskje i et ord overførbart til å ha trøkk.

Du har kanskje hørt utrykket å gjøre noe med “med fynd og klem”? Det betyr å gjøre noe “med stor iver og innsatsvilje”, akkurat som vi mener en bør gjøre.

Hva betyr FYND? Les mer

Magnus Frantzen med logo for FitnessCamp Scandinavia

Functional Fitness Camp Scandinavia – lær av de beste

Fitnesscamp Scandinavia arrangerer treningscamper for deg som vil bli bedre i CrossFit og Functional Fitness. Kristin Holte, Joakim Rygh og Magnus Frantzen ser nå frem til å tilby sin ekspertise til ivrige utøvere over en tredagers-camp i Oslo 19.-21.januar 2024.

For mer informasjon, eller for å sikre deg en plass på en av Fitnesscamp Scandinavias kommende arrangementer, gå til http://fitnesscampscandinavia.com

Du får selv anledning til å skreddersy hvordan akkurat din camp skal se ut ved å velge foredrag og workshops fra et rikt program.

Functional Fitness Camp Scandinavia – lær av de beste Les mer

Bilde av Kristin Holte som løper. Hun har på seg en sports-bh og shorts fra Reebok.

Kriger Training – Kristin Holtes treningsfilosofi til alle

Kristin Holte har en karriere godt kjent for de fleste. Åtte år på rad i CrossFit Games fra 2014-2021, Second Fittest Woman on Earth i 2019, Verdensmester i Functional Fitness, vinner av kongepokalen og en hederlig deltakelse i Mesternes mester i 2023.

FYND tok en prat med Kristin om hennes gründersuksess, treningsprogrammet Kriger Training, om å bli mamma og om muligheten for comeback.

Kriger Training – Kristin Holtes treningsfilosofi til alle Les mer

Handlekurv
Skroll til toppen